
جلوگیری از کم شنوایی
با آموزشی دیگر از سری آموزشهای نوین سمعک با مطلب راه های جلوگیری از کم شنوایی همراه ما باشید.
افت شنوایی
از دست دادن شنوایی یک نگرانی سلامت رایج برای بسیاری از افراد است و می تواند از دلایل مختلفی حاصل شود. خبر خوب این است که برخی از انواع افت شنوایی قابل پیشگیری هستند. با تنها چند تغییر کوچک در عادت و افزایش آگاهی، تلاش برای جلوگیری از از دست دادن شنوایی می تواند در آینده به موفقیت بزرگی دست یابد. شاید به عنوان بهترین راه برای جلوگیری از کم شنوایی با امتحان کردن این شش روش از شنوایی شما به مدت بسیار طولانی محافظت می شود یکی از راه های ساده ای که شما می توانید آن را انجام بدهید در معرض صدای بلند قرار نگیرید. به این صورت صداهای بلند آسیبی به سلول های مویی داخلی گوش شما وارد نمی کند.
معرفی 6 راه از راه های جلوگیری از کم شنوایی
دوری از صداهای بلند
یکی از دلایلی که ما چندین سال است بر حسب تجربه و تحقیقات انجام شده به آن پی برده ایم تاثیرات و آسیب های نویزی صداهای بلند می باشد که باعث تخریب سلول های مویی گوش داخلی می شود. و شاید شما وقتی در معرض همچنین صداهای بلند قرار می گیرید متوجه افت شنوایی خود نمیشوید اگر علایم زیر را داشته باشید حتماً با مراجعه به مراکز معتبر شنوایی سنجی تست شنوایی سنجی یا تست نوار گوش انجام بدهید:
1) در محیطهای مفهوم صدا برای شما قابل تشخیص نیست و شما باید به صدا گوینده بسیار توجه کنید.
2) شما صداهایی که از فاصله دور می آید را به صورت کاملا نامفهوم و یا اصلا نمی شنوید.
3) گوش شما سوت می زند و یا در واقع در گوش خود صدای وزوز را احساس می کنید.
4) صدای تلویزیون یاتلفن یا رادیو برای شما به سختی قابل فهم می باشد این میتواند نشانه ای بر افت شنوایی شما باشد.
اگر علایم فوق را داشتید حتما تست شنوایی سنجی در مراکز معتبر شنوایی سنجی و با دستگاه های پیشرفته مانند مرکز نوین سمعک می توانید انجام بدهید.متأسفانه، ما در دنیای پر سر و صدا زندگی می کنیم و گاهی اوقات، قرار گرفتن در معرض صدمه به سطح صحیح پتانسیل اجتناب ناپذیر است. چندین حرفه وجود دارد که می تواند به طور روزانه به حس شنوایی آسیب برساند، مانند:
حرفه هایی که شما را در معرض خطر افت شنوایی قرار میدهند:
کارگران ساختمانی
امدادگران
آتش نشانان
موسیقی دانان
پرسنل نظامی که پتانسیل بالایی برای دچار شدن به افت شنوایی دارند
مشاغل ساخت و کارخانه
محدودهای که شما مجاز هستید در آن کار کنید یا حضور داشته باشید نباید شدت صدا بیشتر از ۸۵db باشد.
برای مثال من چند نمونه از محیط هایی که محدوده صدا مشخص است را برای شما آورده ایم:
مثال
زمزمه کردن :35db
گفت و گو :65db
ترافیک شلوغ :80db
صدای موتور سیکلت:90db
گوش کردن به صدای هدفون یا هندزفری با نهایت صدا: 105db
صدای فرود یا پرواز هواپیما: 120db
شما همچنین می توانید با دانلود کردن اپلیکیشن های تعیین میزان نویز محیط در محیط های کاری میزان صدای بلند محیط را تعیین کنید و با استفاده از راه های پیشگیری مانند استفاده از قالب های ضد صوت و یا گوشی های صداگیر از آسیب وارده به گوش خود جدا خودداری کنید. از دست دادن دائمی شنوایی ناشی از آسیب به مسیرهای ظریف کانال گوش می تواند از شنیدن صدای بلند لذت ببرد. صدا توسط گوش از طریق امواج صوتی جمع آوری می شود که از طریق کانال و به طرف گوشه گوشه حرکت می کند. هنگامی که یک صدا در سطح بلند و یا خطرناک است، نیروی آن می تواند استخوان های کوچک گوش را آسیب برساند.
علاوه بر اختلال گوش میانی، صدای بلند می تواند سلول های موی کوچک را که درون گوش حلق آویز گوش داخلی قرار دارد، آسیب برساند. از آنجا که سلولهای موی دست نخورده نیاز به ارسال امولسیون های الکتریکی به مغز دارند، آسیب به آنها می تواند باعث کاهش شنوایی دائمی شود.
برای جلوگیری از کم شنوایی با صدای بلند موزیک گوش ندهید
وقتی شما هدفون یا هندزفری را در گوش خود قرار میدهید و با نهایت صدا به موزیک یا فیلم مورد علاقه خود گوش می دهید این کار باعث آسیب به سلول های مویی داخلی گوش شنوایی شما می شود و به مرور زمان متاسفانه باعث کم شنوایی می شود وقتی شما با صدای بلند موزیک گوش می کنید باید هر یک ساعت یک بار به گوش های خود استراحت بدهید در غیر این صورت باعث کم شنوایی برگشت ناپذیر برای شما می شود و طبق تحقیقات انجام شده در بیشتر جوامع امروزی افرادی که در محدوده سنی ۲۰ الی ۴۰ سالگی با هندزفری و هدفون موزیک با صدای بلند گوش کردهاند متاسفانه کم شنوایی ۴۰ الی ۷۰ درصد در این افراد دیده شده پس مراقب گوشهای خود باشید.
در مراسم و کنسرت ها گوش خود را محافظت کنید
چون در بسیاری از مراسم و کنسرت هایی که در محیط های بسته برگزار می شود حجم صدای تولیدی بسیار است امکان دارد شما بعد از مراسم به مدت ۱۸ ساعت کم شنوایی برگشت پذیر پیدا کنید یعنی میزان شنوایی شما کاهش پیدا کرده و بعد از ۱۸ ساعت بهبود پیدا میکند اما همیشه اینطور نیست اگر شما به مدت طولانی در معرض صداهای بلند قرار بگیرید دیگر کم شنوایی شما برگشت پذیر نمی باشد. یکی دیگر از راه های جلوگیری از کم شنوایی محافظت از گوش ها در مراسم و کنسرت ها میباشد.
کم شنوایی از طریق مصرف دارو
بسیاری از کم شنوایی هایی که ما در بیشتر بیماران میبینیم افت شنوایی از طریق مصرف داروهای اتوتوکسیک می باشد که بعضی از داروها امکان آسیب فقط به بخش حلزون و بعضی از داروها باعث آسیب به بخش مجاری نیم دایره و تعادلی انسان می گردد. به شما توصیه می کنیم حتماً با متخصصان ادیولوژیست و یا پزشک های مربوطه که برای شما دارو تجویز کرده مشورت کنید. تا حد امکان از مصرف داروهایی که به شنوایی شما آسیب میزند خودداری شود. شما می توانید در مقالات مرکز نوین سمعک با این داروها کامل آشنا شوید.
کم شنوایی در اثر پارگی پرده گوش
گوش های خود را دستکاری نکنید
یکی دیگر از راه های جلوگیری از کم شنوایی خودداری از دستکاری گوش ها میباشد.
تعدادی از بیماران که به ما مراجعه می کنند بر اثر دستکاری مجرای گوش باعث پارگی پرده گوش خود شده و کم شنوا شده اند، و یا در هنگام ورزش و یا مشاجره ضربه به گوش وارد شده است و باعث پارگی پرده گوش شده است. لطفاً عزیزان از گوش پاک کن استفاده نکنید سیستم گوش خارجی بطوری توسط خداوند خلق شده است که جرم های گوش بصورت کاملاً خود به خود از گوش شما خارج می شود.
در مراکز معتبر شنوایی سنجی تست شنوایی سنجی انجام بدهید
جلوگیری از افت شنوایی بدین معنی است که در رویکرد شما به سلامت شنوایی توجه شود.
اگر شما دریابید که چشم یا دندان هایتان را چک کنید، وقت آن است که امتحان های شنوایی منظم را به لیست امتحان هایتان اضافه کنید. ممکن است بر اثر بیماری خاص سرماخوردگی ویروسی و یا خیلی از دلایل دیگر دچار افت شنوایی شوید و یا اصلا خود شما متوجه کم شنوایی نشوید تا مدت ها چون کاملاً یک بیماری خاموش است. ما به شما توصیه می کنیم در طول زندگی خود هدف ما سالیانه یک بار در مراکز معتبر شنوایی سنجی و با دستگاه های به روز تست شنوایی انجام داده و نتایج را با سال های قبل مقایسه کنید و اگر مشکلی باشد دنبال یک راه حل خوب برای آن پیدا کنید.
جهت کسب اطلاعات و دریافت مشاوره رایگان در زمینه راه های جلوگیری از کم شنوایی میتونید با ما تماس بگیرید.