سمغک های RIC یک نوع از سمعک های پشت گوشی میباشند. برخلاف سمعک های پشت گوشی ریور این سمعک ها داخل کانال گوش قرار میگرد و اندازه کوچکتری نسبت به سمعک های پشت گوشی معمولی داردو معمولا طرفداران زیادی دارند به علت سهولت استفاده و کارایی این سمعک نسبت ب سمعک های پشت گوشی میباشد.همچنین کیفیت صدای این سمعک به مراتب بهتر میباشد و همچنین اندازه کوچکتر میباشد.
این سمعک با طراحی ویژه و شگفت انگیزی که دارد به صورتی که گیرنده سمعک پشت گوش قرار میگیرد و انتقال دهنده صوت در داخا گوش و برخلاف سمعک های پشت گوشی معمولی که قرستنده و گیرنئه سمعک نزدیک هم میباشد در این سمعک ها فاصله قابل ملاحظه ای وجود دارد که باعث کنترل اعوجاج و نویز های داخلی سمعک به شدت کم می شود به گونه ای که شما از شنیدن صدای آن رضایت بسیار بالایی خواهید داشت.
همانطور که گفتیم اندازه این سمعک ها به دلیل بیرون بودن رسیور از سمعک نسبت به سمعک های پشت گوشی معمولی کوچک تر است و بسیاری از افراد شیفته طراحی و ظرافت این سمعک ها مخصوصا در برند های سمعک زیمنس،سمعک ویدکس و سمعک یونیت نمونه ي اخیر از سمعک پشت گوشی به صورت رسیور در مجراي گو ش RITEاست که در آن رسیور درون مجراي گوش فرد قرار می گیرد تا اینکه داخل قاب BTEقرار بگیرد. و در این نوع سمعک به جاي لوله ي صوتی، سیم الکتریکی وجود دارد و صدا به صورت الکترونیکی به داخل گوش هدایت می شود تا اینکه به صورت اکوستیکی هدایت گردد.
سمعک پشت گوشی از نوع RITE با نام هاي ، RIC و RITC و CRT فناوري رسیور در داخل مجرا نیز معروف است. گاهی اوقات، با توجه به شیوه ي اتصال و ارتباط بین قاب سمعک با قسمتی از سمعک که داخل گوش فرد قرار می گیرد، سمعک پشت گوشی را به دو دسته تقسیم می کنند: سمعک هاي پشت گوشی مرسوم که به نام سمعک هاي پشت گوشی با تیوب استاندارد یا تیوب باریک مشهور هستند و سمعک هاي پشت گوشی RITEکه معروف به سمعک هاي پشت گوشی با سیم باریک هستندرون میشوند .
ما اغلب این سوال را از کاربرانی که به مرکز نوین سمعک مراجعه میکنند میشنویم.تمامی موارد و انتخاب سمعک و خرید سمعک بستگی به عواملی دارد که ما رد این مقاله سعی کرده ایم به طور کامل به آن بپردازیم و شما به راحتی میتوانید با خواندن این مطلب جواب بسیاری از سوال های خود را بدست بیاورید. شما با خواندن این مطلب و همچنین مراحعه به بخش راهنمای انتخاب و خرید سمعک در صفحه اصلی میتوانید بهترین سمعک را از نظر کارایی و قیمت انتخاب کنید. اگر اجازه بدهید ما میخواهیم یک نگاهی کلی به سمعک های رسیور در داخل مجرا اعم از مزیت و کارایی و قیمت آن ها داشته باشیم.
معمولا این سمعک ها از انتقال دوباره صوت که بعضی از بیماران به اصطلاح از پیچش صدای خود گله مند هستند جلوگیری میکند و احساس مسدود بودن گوش به فردی که از سمعک استفاده میکند چلوگیری میکند،خوشبختانه امروزه این سمعک ها امروزه در تمام رده های قدرتی موجود هستند و متخصص شنوایی سنجی با توجه به نتیجه تست شنوایی بهترین گزینه را برای شما انتخاب میکند .
استفاده از این سمعک ها مراقبت های بسیاری بالایی نیز میخواهد چون رسیور این سمعک به وسیله ی سیم بسیار نازکی به بدنه ی اصلی سمعک متصل میشود در افرادی که پارگی پرده گوش دارند که با خارج شدن عفونت از گوش نیز همراه است استفادع از سمعک های RIC توصیه نمیشود در افراد مسن و همینطور کودکان تا سن 7 سالگی معمولا این سمعک ها تجویز نمیشود .
در مدل های مختلف اندازه باطری این سمعک های باطری شماره 10 یا باطری شماره 312 است که تا افت های شنوایی متوسط را به خوبی پوشش می دهند در افت های شدید معمولا یک مقدار کوچک اندازه سمعک بزرگتر میشود و از باطری شماره 13 استفاده می شود .
شما در قسمت جدیدترین سمعک های حال حاضر دنیا میتوانید تصاویر و تکنولوزی های سمعک های RIC را مشاهده کنید.
سال های سال برند سمعک ویدکس کوچکترین سمعک های RIC را در سطح دنیا با تکنولوزی فوق العاده بالا تولید میکرد ولی امروزه برند های سمعک زیمنس و سمعک یونیترون توانسته اند کوچکترین سمعک RIC دنیا را با قابلیت بی سیم و همچنین کیفیت فوق العاده ی صدا در سطح جهان تولید کنند.
بدنه ی سمعک در مدل های مختلف پشت گوش قرار میگیرد و با یک سیم نازکه در برخی موارد با پروب (قالب آماده) و در برخی موارد با قالب از گوش فرد درون مجرای شنوایی قرار می گیرد و تجویز هر کدام از موراد فوق بسته بهنظر متخصص شنوایی سنجی دارد .
با توجه به افت شنوایی ،سن و نوع افت شنوایی تجویز این نوع سمعک ها در دستور کار قرار میگیرد .معمولا برای افرادی که مشکل حسی عصبی دارند و درک گفتار آن ها به شدت پایین است اولین سمعک که متخصص شنوایی سنج توصیه میکند سمعک های RIC می باشد.
به طور کلی قیمت سمعک های RIC در مدل ها و برند های مختلف از 2 ملیون تومان شروع می شود و مانند انواع دیگر از مدل های سمعک بستخ به تکنولوزی و تعداد کانال و باند که شفاف بودن و وضوح صدا را کنترل میکنند تغییر میکند.
به طور کلی سمعک های ric برای افت های شنوایی حسی عصبی و افرادی که مشکل شنوایی در فرکانس های بالا را دارند بهترین گزینه میباشد مانند افرادی که پیر گوشی دارند و یا کم شنوایی از طریق استفاده مکرر از دارو های که به شنوایی آسیب جدی وارد میکند.و باز بهترین مرجع برای انتخاب مناسب ترین سمعک متخصص شنوایی سنجی می باشد.
سمعک های ric با توجه به نوع طراحی خاصی که دارند یعنی رسیور داخل کانال گوش قرار میگیرد و ارتباط بسیاز نزدیکی با جرم گوش دارد مشکل بسیاری از کاربرانی میباشد که از سمعک استفاده میکند ولی اگر در نظافت از رسیور سمعک کوشا باشید مطمعنا درصد میزان خرابی رسیور به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند.حتما هنگام خرید سمعک ها ric از متخصص شنوایی سنجی خود اطلاعات لازم برای نگهداری و تمیز کردن سمعک را کسب کنید. مراقبت از سمعک های ric بسیار مهم و ضروری میباشد.